Uporaba družbenih medijev in spletnih aplikacij pri sindikalnem delu

Datum in lokacija:
13.2.2020 ob 10 uri, ZSSS, Dalmatinova 4 v Ljubljani

Predavateljica: Sanja Leban Trojar, izvršna sekretarka ZSSS za izobraževanje in odnose z javnostmi, upraviteljica spletne in Facebook strani ZSSS, ustanoviteljica profila @igslovenia, dolgoletna predavateljica na področju družbenih medijev

Namen seminarja:

Pogledali bomo, kje in kako sindikati komuniciramo in kako nam pri tem lahko pomagata računalnik in telefon. Spoznali bomo možnosti, ki jih prinašajo spletne strani, Facebook, Twitter in Instagram, ter se naučili osnovnih pravil komuniciranja preko teh kanalov. V roke bomo vzeli tudi (pametne) telefone in ugotovili, kako nam lahko aplikacija kot je Viber (ali Telegram) pomaga vzpostavljati hiter stik s članstvom ali kako s pomočjo Canve na hitro izdelamo letak ali objavo za Facebook.

Udeleženci so ob koncu izobraževanja:

  • Seznanjeni z osnovnimi pravili uporabe in postavitve spletne strani (WordPress okolje), Facebook strani, skupine in osebnega profila, Twitter in Instagram računa.
  • Vedo, kaj so to dobre objave, kako jih pripravimo in katera orodja nam pri tem lahko pomagajo.
  • Na pametnih telefonih se bodo spoznali aplikacije Whatsupp, Viber, Telegram, Canva in Snapseed ter na konkretnih primerih ugotovili, kako jih uporabljati.

Vsebina:

  • Osnovna pravila uporabe in postavitve spletne strani (WordPress okolje)
  • Družbena omrežja: Facebook, Twitter, Instagram
  • Aplikacije: Viber, Canva, Telegram, Whatsupp, Snapseed

Opomba: Celoten seminar bo družbena omrežja in ostale vsebine obravnaval s stališča sindikalnega dela, ugotovili torej bomo, kako s pametnim telefonom in (ali) računalnikom lahko boljše komuniciramo s svojimi člani, pridobivamo nove člane in informiramo javnost. Predznanje ni potrebno.

Nujna oprema: Da bomo res učinkoviti, ob prijavi navedite, kaj vas najbolj zanima, kaj bi radi izvedeli, in seveda – s seboj prinesite mobilne telefone in/ali računalnike.

Metode:

  • Predstavitev
  • Lastna izkušnja z uporabo računalnika in telefona

Gradiva:

  • PPT predstavitev

Trajanje: 4 ure. Odmore bomo določali skupaj z udeleženci.

Kotizacija: 45 € za člane ZSSS in 90 € za nečlane.

Opomba: V kolikor ima sindikat finančne težave, naj se obrne na službo za izobraževanje ZSSS s kratko obrazložitvijo. Potrudili se bomo in vam omogočili brezplačno kotizacijo.

Prijave: Izpolnjene prijavnice pošljite do vključno 10.2.2020 na e-naslov: izobrazevanje@sindikaz-zsss.si ali pokličite na 01 43 41 236 (Vesna).

Prijavni obrazec